הרצאות     /     אודות     /     המלצות

פקס:

04-6549535

בוגרים

שבעים שנות המחקר הראשונות על ADHD התמקדו בהפרעות קשב בקרב ילדים. בתחילה סברו החוקרים שהפרעת קשב וריכוז עוברת עם ההתבגרות, ושזו הפרעת ילדים בלבד.
רק בשנות ה- 80 של המאה הקודמת הבינו החוקרים שהפרעת קשב וריכוז מלווה אנשים לאורך כל חייהם, כלומר, רוב הילדים שסבלו מ ADHD ממשיכים לחוות את הקשיים לאורך כל חייהם.
מחקרי אורך שעקבו אחר הילדים שאובחנו בילדותם עד התבגרותם הראו שהביטויים של הפרעת הקשב השתנו אצלם במהלך השנים[1]. הביטויים של הפרעת הקשב בקרב בוגרים שונים מהביטויים שאותם בוגרים חוו בילדותם.

בבגרות, לADHD מתלווים קשיים נוספים. ההיפראקטיביות פוחתת בשעה שקשיי הקשב נשארים כשהיו והאימפולסיביות מקבלת ביטוי של קשיים משמעותיים בתפקודים הניהוליים הכוללים: תכנון, דחיית סיפוקים, שליטה עצמית ומיקוד קשב[2].

בוגרים עלולים לחוות לקויות חברתיות וקשיים במיומנויות חברתיות וכן קשיים במשמעת עצמית המתבטאים ביכולת ליצור מוטיבציה עצמית וביכולת להתמיד במשימות, במיוחד במצבים מתסכלים, כאשר הם מתמודדים עם מטלות קשות או משעממות.
אז הם נוטים לכעסים, לדחיינות או נוטים לוותר ו/או להפסיק את ביצוע המטלה.

על פי רוב, בוגרים עם הפרעת קשב וריכוז מצפים מאחרים שישתנו ואינם מצפים מעצמם להשתנות ולשנות את הדרך שלהם בהתמודדות עם מצבים של תסכול וקושי. בוגרים עם ADHD עלולים להיות נתונים במצבי רוח משתנים, ללקות בקשיי ארגון והתארגנות, דחיינות של מטלות שהם חווים כקשות מידי – ולכן הם נוטים לפנות למטלות או פעילויות אטרקטיביות יותר או בעלות מאפיינים של ריגושים גבוהים. כתוצאה מכך, לעתים קרובות הם אינם מבצעים את המטלות שהוטלו עליהם ולפיכך הסביבה מגיבה כלפיהם בכעס, אכזבה וביקורת קשה. קשיים בארגון והתארגנות מתבטאים גם באובדן חפצים, ביכולת לזכור היכן הניחו את החפצים (למשל: מפתחות, טלפון), שוכחים לשלם חשבונות ונוטים לאבד את תחושת הזמן. הם אינם מצליחים להשלים משימות בעבודה, הם מוסחים בקלות וקופצים ממשימה אחת לשנייה מבלי לסיים את מה שהתחילו. פעמים רבות הם מאופיינים בנוקשות ובחוסר גמישות אשר מקשות על תפקודיהם. הם מתקשים לקבל 'לא' כתשובה לבקשותיהם ולפי דעתם לכל בעיה יש רק דרך אחת לפתרון, והדרך לפתרון היא הדרך שלהם. הם נוטים להאשים את הסביבה בבעיותיהם, מתקשים בפשרה ומתקשים להתמודד עם שינויים בלתי צפויים. הם פועלים ומונעים על ידי מחשבות שליליות אוטומטיות אשר מתבטאות בראש ובראשונה כהנחות שליליות ביחס לעצמם ופרשנות שלילית לגבי אירועים בחייהם. המחשבות השליליות האוטומטיות יוצרות תסכול, חוסר תקווה והתנהגות הנובעת מהתגוננות, לכן נוצר מעגל של כישלון שהמחשבות השליליות יוצרות[3].

סטודנטים עם הפרעת קשב וריכוז, אף הם מושפעים מכל האמור לעיל. התפקודים האקדמיים שלהם מושפעים מדחיינות, מקפיצה ממטלה למטלה, לזה מתווספים גם בעיות וקשיים בזיכרון המאפיינים אנשים עם הפרעות קשב וריכוז וחוסר בארגון. כל אלה משפיעים על ההישגים שלהם.

יש לכם מה לומר? נשמח לקבל את תגובתכם.
כל תגובה עוברת בדיקה וסינון במערכת ותאושר רק לאחר בדיקה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בוגרים
תוכן עניינים
דילוג לתוכן