הפרעת קשב וריכוז עלולה להשפיע על התפקודים המשפחתיים בכל התחומים: זוגיות, יחסי הורים וילדים/מתבגרים, יחסים עם המשפחה המורחבת, וכן עלולה להשפיע על התפקודים של כל פרט במשפחה.
זוגיות: שכיחות הגירושין בקרב זוגות עם הפרעת קשב וריכוז גבוהה פי שלושה מאשר בקרב זוגות ללא הפרעת קשב. בזוגיות הלקות עלולה להתבטא בדחיינות ובקושי לבצע מטלות בית פשוטות, בקשיים באינטימיות, בקשיים בניהול חשבון בנק וכלכלת בית מאוזנת, בארגון סדר וניקיון בבית ועוד.
אימון לזוגיות משפר את ההתנהלות ואת התפקודים וכפועל יוצא, את היחסים בין בני הזוג.
הורים: הורות לילדים ומתבגרים עם הפרעת קשב וריכוז היא משימה מאתגרת וקשה במיוחד. האתגר והקושי מחריפים במיוחד כאשר גם להורה יש הפרעת קשב, ואפילו מקצינים כאשר שני ההורים לוקים בהפרעה. כאשר מדובר בהורים לילדים, הקשיים עלולים להתבטא בקשיים לימודיים (למשל תפקוד בכיתה והכנת שיעורי בית), בקשיים חברתיים ובביטחון עצמי נמוך. בנוסף לקשיים המאפיינים ילדים מתבגרים עלולים להימצא גם בסיכון לפשיעה, התמכרויות והדרה.
אימון להורים מייצר הרגלים המאפשרים להורים לעבור מהורים המגיבים תדיר להתנהגות הלא נאותה של ילדיהם, להורים הפועלים והשולטים במצב. הורים המגדלים ילדים מצליחים, שולטים בהפרעה ובעלי ביטחון עצמי. כתוצאה מהתהליך ישתפרו היחסים במשפחה שבה ילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז; התפקודים החברתיים של הילדים והמתבגרים; תפקודים בחיי היום יום כולל תפקודים לימודיים ועוד.
ילדים: בגלל ההפרעה, התנהגויות של ילדים עלולות להתאפיין ב: קשיי קימה והתארגנות בבוקר, בעיות התנהגות בבית הספר, קשיים לימודיים, בעיות חברתיות, קושי לעמוד בסדר יום ובמסגרת, קושי בציות לחוקים ולהוראות ועוד.
אימון לילדים הוא אימון דיאדי – הורה וילד, שבו ההורה והילד שותפים לתהליך. האימון נעשה תוך כדי משחק והפעלות. תהליך האימון יוצא ממסגרת המפגש אל הבית וממשיך עם כל המשפחה. תוצאות התהליך, לימוד שפה משפחתית חדשה – שפה של הצלחות, שיפור בתפקודים של הילד.
מתבגרים: בגיל הנעורים התסמונת מחריפה וגורמת לגיל התבגרות חריף במיוחד. הקשיים מתבטאים ב: התארגנות וארגון, הערכת זמן, סדרי עדיפויות, הבחנה בין עיקר לטפל, התמודדות עם תסכולים, למידה מניסיון, קשר בין פעולה לתוצאה, ציות לחוקים, התמודדות עם כעס, יכולת עמידה בגבולות ומסגרות, כישורים חברתיים, סמים, אלכוהול, סיכון לפשיעה, התמכרות לריגושים ועוד.
אימון מתבגרים מתייחס בראש ובראשונה ליכולות ולהצלחות של המתבגר המהוות מנוף להצלחת האימון. תוצאות האימון מתבטאות בשיפור בתפקודיהם של המתבגרים בכל תחומי החיים: אקדמיים, משפחתיים, חברתיים, ציות לחוקים ועוד.